top of page
Skribentens bildClaire Grahm

Solig installation i Uddevalla- solceller, växelriktare och laddbox

Vi är glada att kunna dela med oss av en av våra senaste solcellsinstallationer i vackra Uddevalla! Denna gång har vi hjälpt en kund att ta ett stort steg mot en mer hållbar och självförsörjande energiförbrukning genom att installera en solcellsanläggning plus laddbox. Här är en närmare titt på projektet.



Solpanelerna: DMEGC

DMEGC solpaneler är kända för sin effektivitet och hållbarhet, vilket gör dem till ett utmärkt val för både privatpersoner och företag som vill maximera nyttan av solenergi. Med 33 stycken DMEGC 440W paneler installerade har vår kund nu en kraftfull lösning som kan producera en betydande mängd elektricitet, vilket bidrar till både minskade elkostnader och en lägre miljöpåverkan. Panelerna har en produktgaranti på 25 år som ger dig trygghet och förtroende för din investering.



Dessa paneler har en hög verkningsgrad och är utformade för att tåla vårt nordiska klimat, vilket innebär att de kommer att prestera bra även under de kallare och molnigare månaderna.



Växelriktaren: Growatt MID 15

Till solcellsanläggningen har vi valt att installera en Growatt MID 15KTL3-XH hybridväxelriktare. Growatt är en ledande tillverkare av växelriktare och deras produkter är kända för sin tillförlitlighet och effektivitet. MID 15KTL3-XH modellen är särskilt lämpad för mellanstora till stora installationer som denna. Den är designad för att maximera energiutbytet från solpanelerna och omvandla den till användbar elektricitet för hushållet.

Växelriktaren är också utrustad med avancerade funktioner för övervakning och fjärrstyrning, vilket gör det enkelt för kunden att följa och optimera sin energiproduktion i realtid via en app eller webbportal. Med en hybridväxelriktare har man möjligheten att tillägga ett batteri för att lagra elen också.


Laddbox: Zaptec Go

För att kunden ska kunna maximera användning av sin produktion har vi installerat en Zaptec Go från Zaptec. Zaptec är ett norskt företag som specialiserar sig på smarta laddningslösningar för elbilar. Deras produkter kombinerar innovativ teknik med hållbarhet för att underlätta övergången till elektrisk mobilitet.


Zaptec Go är en av deras mest populära produkter, en kompakt och kraftfull laddstation för hemmabruk. Zaptec Go erbjuder snabb och säker laddning, med stöd för upp till 22 kW effekt. Den är lätt att installera, kan anpassas efter olika behov och är kompatibel med alla elbilsmodeller. Med inbyggda säkerhetsfunktioner och möjlighet till smarta uppdateringar via molnet, är Zaptec Go en framtidssäker lösning för hemmaladdning.


Nordmount monteringsmaterial

Nordmount är ett svenskt bolag som tillverkar monteringslösningar för solceller. Deras produkter är flexibla, enkla att jobba med och gjorda för en effektiv installation, var och hur de än ska monteras. Nordmounts beslag, infästningar och monteringsmaterial är precis så där rejäla och pålitliga som krävs för att klara det nordiska klimatet.


Nordmounts monteringslösningar passar alla typer av tak och installationer samt klarar alla väderförhållanden. De har utvecklat ett innovativt montagesystem för solceller som är känt för sin höga kvalitet, hållbarhet och effektivitet som gör de ett självklart val för våra installationer. Med Nordmounts konfigurator för solcellsmontage gör det enkelt för oss att planera och genomföra sina solcellsprojekt. Nordmounts produkter är tillverkade i Sverige och har en lång livslängd.


Vi är stolta över att ha levererat ännu en framgångsrik solcellsinstallation och vi ser fram emot att hjälpa fler kunder att dra nytta av solens kraft. Om du funderar på att installera solpaneler eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig att bli mer energisjälvförsörjande, tveka inte att kontakta oss.


Du kan ringa oss på 0522-17107, skicka ett e-postmeddelande till info@dt-energi.se, eller besök vår hemsida dt-energi.se och fylla i vårt kontaktformulär. Tillsammans kan vi skapa en hållbar framtid!



Comments


bottom of page